Közbiztonság

A közbiztonság szerepe: az egyén biztonságos közösség teremtő közege.

A Nemzet, mint közösség felhígult (vagy szándékosan felhígított) fogalmának mellékhatása mentén jöhetett létre az, amit ma globalizáció néven emlegetünk. Nehezen értelmezhetőek a kevert kultúrájú, felfogású, vallású és tradíciójú népcsoportok közös érdekeinek kialakítására tett erőszakos törekvések. A fejlődés motorja a népek diverzitásában, sokszínűségében rejlik. A globalizáció mesterséges és uniformizáló, ebből adódóan nem tud hagyományt teremteni, a benne élő emberek konfliktusaira az így kialakult szokások, jogi gyakorlatok nem nyújtanak megnyugtató megoldást. Az egymással érintkező közösségek előjoga, hogy saját kulturális és vallási közegében a konfliktusaik feloldására alkalmas tradíciókat alakítsanak ki. Helyes értékek mentén teremtett hagyományok köré alakult közösségekben a betegségek száma és súlyossága is alacsonyabb. Az Egyesület meglátása szerint a támogatói közeg megteremtése fontos eleme az öngyógyító mechanizmusokra alapozó természetgyógyászati eljárások sikerének.